HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

Učesnici Preprekove jeseni 2022U Kulturnom centru Novog Sada, u subotu, 5. studenog, po sedmi put održana je literalno-glazbena manifestacija Preprekova jesen. U prepunoj sali uzvanice je pozdravio Krešimir Tkalac, predsjednik Hrvatskog kulturno-umjetničko-prosvjetnog društva „Stanislav Preprek“. Program je vodila glumica Željka Jelić, koja je na početku večeri pročitala pozdravno pismo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Manifestaciji su nazočili Velimir Pleša, konzul Republike Hrvatske u Subotici, te Irina Papuga ispred Koordinacionog odbora društava za jezike, književnost i kulturu.Na početku je večeri minutom šutnje odana počast preminulim članovima „Prepreka“, Svetozaru Popovu i Ljerki Radović.

Urednica zbornika Preprekova jesen 2022, Dragana V. Todoreskov, doktorica književnih znanosti i književna kritičarka, pročitala je izvod iz recenzije Franja Nagulova, pisca i književnog kritičara, te člana povjerenstva za najbolju priču Preprekove jeseni, koji je bio spriječen nazočiti manifestaciji, a potom je dala osvrt na priče 24 autorica i autora tiskane u zborniku.

Pripovijetku koja je osvojila treću nagradu, Vidim sve u snovima Sanje Rotim (koja je bila spriječena doputovati iz Italije) pročitala je voditeljica Književnog kluba Ana Marija Kaluđerović, a tekst drugonagrađenoga Perice Vujića Mama, zar opet plačeš? dr. Robert Semnic. Zadovoljstvo nam je pričinio prvodobitnik Stjepan Crnić koji je pročitao pripovijetku Mala šetnja.

Ženska pjevačka skupina, pod ravnateljstvom Dobrivoja Jankovića, potpomognuta zvucima gitara, pjevala je izvorne hrvatske pjesme. Na koncu večeri, mladi muzikolog i operni solist Tamaš Kiš svojom je izvedbom nekoliko opernih arija, uz pratnju pjanista Oskara Ritera, oduševio publiku. Srdačno zahvaljujemo svima koji su bili sa nama, a posebno onima koji potiču naše djelovanje.

Ana Marija Kaluđerović

Voditeljica Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov