HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

   Ženska pjevačka skupina "Stanislav Preprek", je od 16. do 19. rujna 2022. godine sudjelovala na VIII ''Dance and Music Festivalu'' koji je održan u Ninu i Zatonu. ŽPS je na festivalu, pod ravnanjem Dobrivoja Jankovića, nastupila u sastavu od 8 članica: Eva Modri, Marija Miličić, Marta Krunić, Erna Šumec, Ivanka Horvatić, Valerija Petrović, Dragica Kamčevska, Anamarija Kaluđerović. Ova skupina je imala dva nastupa, u Ninu 17. rujna, i u Zatonu 18. rujna. Svaki nastup je trajao oko 10 minuta, pjesme su otpjevane bez glazbene pratnje (a capella), a izvedene su sledeće numere:

  1. Alaj, alaj, Jano
  2. Crne oči dobro vide
  3. Oj, da mi je ići u svatove
  4. Ej, žito žela Baranjka devojka
  5. Ćuk sedi

Pored naše skupine, na festivalu su sudjelovale pjevačke i plesačke skupine iz Mađarske, Poljske, Rumunije i Velike Britanije. Nakon nastupa, skupina se družila sa ostalim sudionicima festivala, kao i sa domaćom publikom. Nastup ŽPS ispratio je i pozdravio predsjednik KUD ''Radovin'' (kod Zadra), gospodin Ivica Dundović, Udruge koja gaji tradicijski melos Hrvata. On je istakao da u KUD ''Radovin'' postoje folklorna i glazbena sekcija, a imaju i klapu koja njeguje staro tradicijsko pjevanje. U kontaktu sa njim, iskazana je želja da se uspostavi međusobna suradnja naše dvije udruge.

Pozivu na nastup odazvali su se gospođa Nada Vukašinović, pjesnikinja, sa suprugom, kao i drugi prijatelji naše udruge, odazvavši se na poziv Anamarije Kaluđerović, voditeljice Književnog kluba HKUPD "Stanislav Preprek". Izrazili su veliko zadovoljstvo našim nastupom.

Na poziv Udruge književnih stvaralaca '' Riječi iznad svega'' iz Zadra, posjetili smo Stari grad u Zadru i Ninu, te proveli jedan nezaboravan dan, obilazeći znamenitosti ovih dvaju gradova. Članovi ove Udruge su izjavili da su počastvovani našom posjetom, te da su prisustvovali našim nastupima i uživali u njima.

Ispred ŽPS, voditeljica skupine, Ivanka Horvatić je dala izjavu za TV Zadar i štampu, te govorila o našoj udruzi, radu skupine i programu koji izvodimo na nastupima. ŽPS sa ovog gostovanja nosi lijepe utiske i može se reći da je skupina na najbolji mogući način predstavila svoju Udrugu i grad Novi Sad.

Predjsednica ŽPS HKUPD “Stanislav Preprek“

Ivanka Horvatić

Zenska pjevacka skupina Stanislav Preprek u Ninu Zaton diploma 2022

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov